Min brudtärne klänning :)

Jag kommer vara brudtärna på min syster Malins bröllop i september och nu är brudtärne klänningarna beställda! :D Älskar den, it's beautiful! :) Malin gjorde ett mycket smart val. ;) OBS! På bilderna är klänningen ljusgul, men den är beställd i smaragdgrönt/mörkgrönt.






Late night thoughts...

Heej allihopa.
Ligger i sängen med datorn, tänker och lyssnar på musik. Falling In Love med McFly. Har inte fixat något till skolan idag, har zero energi.
Det är så svårt att vara positiv när allt man bemöter är negativitet. Vad är det för fel på att försöka gå vidare och le? Varför blir man attackerad så fort man börjar komma upp på fötterna igen? Jag är trött på att försöka fixa problem när alla gör det svårt att hitta en lösning. Jag vill bara må bra!

I never wanted everything to end this way
But you can take the bluest sky and turn it gray
I swore to you I'd do my best to change
But you said "it don't matter"
I'm looking at you from another point of view
Don't know how I could've been friends with you
I never wish for anyone to feel the way...I do

How did you happen to me?

Captivated by the way you look
Tonight, the light, is dancing in your eyes
Your sweet eyes

It's times like these we'll never forget
Staying out to watch the sunset
I'm glad I shared this with you
'Cause you set me free
Showed me how good my life could be
How did you happen to me?

50 states song

En jättesöt video av Isabella Nataline, 3 år gammal, som är på the Ellen show och sjunger "The 50 States" song vilket inkluderar alla 50 staterna i USA. Adorable! Dessutom är hon riktigt rolig! :)


Rapport från ett regnigt Öland

Heeeeeeej.
Kom hem från skolan för ungefär en timma sedan. Det var en riktigt seg dag idag. Det började med nationella i spanska - uppsatsen. Har ingen aning om hur det gick och för att vara ärlig så är mitt spanska betyg inte "on top of the list" just nu. Jag tänker ändå byta till franska när jag börjar Stagg.

Hursomhelst, idag var den även ÖMSA så jag sprang runt lite överallt. Gjorde en plast labben på en halvtimma uppe på NOn, skrev en ny låt med Vendela på musiken, pluggade lite NO och lite matte.

Idag ska jag slappa och vila upp det, känner att jag behöver det. Ska nog sätta mig med matten dock och plugga lite på det. Ska snart ner en sväng till Köpstaden och kolla in en ny butik som har öppnat. Dennis berättade om den för mig, det är en liten tillfällig affär som säljer bandtröjor och jag vill kolla om dom har några JB-tröjor.

Vi hörs senare!
Kramar!



Dagens sötaste!

Den här videon är för underbar, det är två katter som praktiskt taget pratar med varandra! Kolla noga och så ser du hur dom till t.o.m har ögonkontakt ibland. Brilliant!


Flashback

Jag, julen 2008 med min första gitarr

McFly-mood

Nu på senaste tiden har jag börjat lyssna på det brittiska bandet McFly igen. Jag lyssnade på dom när jag var runt 12-14 år, men sedan svalnade det. Dessutom har det alltid varit Lottie som har varit det stora fanet och vetat mest om dom och så. ;)

Men nu har jag funnit intresset för dom igen och jag måste bara säga det här; deras musik är GRYM!



Kolla upp dom på youtube och se vad du tycker. ;) Måste gå nu, men vi hörs senare. Kram!

Fräscht!

Kom på förut att jag fortfarande har på mig Simons strumpor som jag fick låna. Väldigt attraktivt. :)




THE REAL DEAL



Kill it with kindness

Jag satt och läste Giovanna Falcone's(en brittisk tjej) blogg och snubblade över ett inlägg som innehöll frågan till henne; Vilket är ditt livsmotto?. Giovanna svarade; Kill it with kindness.

"Kill it with kindness" innebär att när någon sårar dig, går bakom din rygg eller gör dig besviken: döda negativiteten med ett leende. Då kan den personen inte säga något OCH du är the bigger person. Tyckte det var ett väldigt smart livsmotto och väldigt intressant om man tänker efter. Människans naturliga reaktion när någon attackerar oss, är att försvara oss med ord eller våld. Men man tjänar så mycket mer på att bara strunta i det. Tro mig, det finns för mycket roliga saker än att prata skit om andra eller skapa drama. Tänk så mycket man missar!

Jag vet, det är inte alltid lätt att strunta i saker som sårar en. Men, jag tror att i slutändan, så kommer det gynna dig. Du kommer må bättre själv och du kommer se världen i ett mer positivt ljus.

Från och med nu ska jag försöka tackla negativitet med ett leende. För jag vill leva mitt liv på ett positivt sätt. :)

Hur vill du leva?


Läger i Prästgården - Torslunda


Här kommer bilderna från barnens läger i Torslunda där jag var ledare. :) Jag kommer nog lägga upp fler bilder om ett tag, för Sara tog även med sin kamera och dom bilderna blev riktigt bra. Until then - enjoy these!















Adorable!

Såg precis den här videon och den är supersöt! En fyra-årig flicka uppträder på America's Got Talent & hon går vidare! För sjutton...när jag var fyra, jag lekte väl med lego och sprang runt naken i trädgården, eller något likande. x) Min poäng är: hon är jätteduktig & stakt som vågar gå upp på en scen inför så många människor! Props to her!


Hemma

Är hemma från barn-lägret med kyrkan. Ord kan inte beskriva hur trött jag är.
Ska gå och köpa något gott till mig & pappa, sedan kommer jag nog ramla i sängen. :) Det lockar väldigt mycket efter en kall natt i tält.

Laddar upp bilder senare.
Kramar,
Madde.


Spirit Week; dag 2 - Könsbytardag!







...*gäsp*

NU ÄR JAG KLAR MED SVENSKA ARBETET.
Det var banne mig på tiden. Som sagt är jag ledsen för den dåliga uppdateringen, det blir nog fler i helgen dock. Imorgon ska jag och Simon vara ledare för ett barn-läger i Torslunda. Ska bli jättekul! Vi ska tälta och vi får väl se hur det går med det. Jag är väl en småstadstjej - men det här med att campa ute i skogen har jag aldrig varit mycket för...
Kameran följer med iallafall. :) Och på söndag är jag leeeeeeeeeeeedig. Like the sound of that.

Ska snart lägga mig iallafall. Efter jag har lagt upp bilder, pluggat mer, tvättat & packat. Sleep tight!

Så här såg jag ut idag;

 

Lyssnar just nu på:
Outside Looking In -
Jordan Pruitt

You don't know how it feels
To be outside the crowd
You don't know what it's like
To be left out
And you don't know how it feels
To be your own best friend
On the outside looking in

Skyll på skolan

Jaa, alltså för min dåliga uppdateringar. ;)

Har massormassormassor att göra just nu & att blogga passar inte riktigt in i det schemat. Så tyvärr får ni nog vänta till helgen innan jag kan ge er fler underbara inlägg. :) Deal? Bra.



BLACK AND WHITE

Massor med kramar!'

Spirit Week; dag 1 - Pyjamas tema!

Helloooooo people.
Idag var det första dagen på Spirit Week, eller Spirit Days, eftersom det bara är 3 dagar. Idag var det pyjamas tema. :) Måste dock säga att man blev besviken. Tror att det var 20-30 stycken sammanlagt som var utklädda. Jag vet inte om jag klär ut mig imorgon, då det är könsbytardag, my spirit got kinda low. x)

50% credit till mig för bilderna & 50% credit till Dennis för att han tog mig kamera och lekte paparazzi. :)

ENJOY!



SÅ HÄR SÅG JAG UT IDAG :) LINNE, PYJAMASBYXOR, TOFFLOR & NALLE.



SEBBE & OTTILIA



JAG VAR GLAD :)



CHRILLE VILLE LEKA MODELL I ANN-MARIES KLASSRUM, HAHA!



JAG & DENNIS :)



SIMON




SMYGBILD ;)



I'M GONNA MISS THIS



JIM :)



KING



SUPERFIN BILD AV LOTTIE, TAGEN AV DENNIS



BEST FRIENDS FOREVER, HAHA!



UM, DENNIS TOG DEN HÄR BILDEN. OCH JAG HAR INGEN ANING HUR HAN LYCKADES.
OBS! DEN ÄR INTE REDIGERAD



STARK KANDIDAT I VALET TILL DENNIS NYA PROFILBILD PÅ FACEBOOK :)



KEVIN TYCKTE ATT JAG KUNDE LÄGGA UPP DEN HÄR BILDEN, FÖR HAN SÅG
JU "BARA FÖR UNDERBAR UT" :D

Vi hörs senare,
kramar!

Läggdags.

Har pluggat matte, gjort lite mer på svenska arbetet och läst på NO-läxan. Ska läsa lite i min svenska bok också, men sedan tycker faktiskt jag att det räcker för idag. ;) Jag vet dock inte hur jag ska somna ikväll, för jag råkade göra en Lottie och somna efter skolan. Mycket dålig idé. Oh well, vi får se hur det slutar.

Nu ska jag iallafall gå och läsa min nya FRIDA, se på något avsnitt av Gilmore Girls och förbereda lite inför imorgon, eftersom det är Spirit Week och pyjamas-tema. Ska nog ta med kameran. :)

Sov så gott!

Piggelin

SYNDEN


Det bästa med piggelin är att man kan äta hur många som helst utan att tröttna.

Det dåliga med piggelin är att man kan äta hur många som helst utan att tröttna....

I want to be a single lady too!

HAHA! Om jag hade en grej som hette "Dagens YouTube-klipp", så skulle det här definitivt vara dagens. :) Se hur tre barn i en familj börjar sjunga och smådansa till Single Ladies - Beyoncé. Sedan inträffar det otänkbara...



Flashback

Så jag kikade på min gamla blogg och hittade en beskrivning av mig själv;

"Jag är en 14 årig tjej som för nuvarande går i åttan. Bor idag i Sverige, imorgon i New York. Mina två kärlekar är det amerikanska bandet The Jonas Brothers och te. Jag har hållt på med musik & teater sedan jag var liten, spelar nu gitarr och sjunger. Även lite teater. Jag har en knäpp humor, men åtminstone en person förstår den. Om du vill veta nåt mer så är det bara att fråga."

Om man bortser från små detaljer, så tycker jag att det stämmer ganska bra. :) Jag gillar fortfarande JB och te, jag sjunger och spelar gitarr, jag tycker teater är kul & jag har en konstig humor, haha!
Vad som inte stämmer är att jag inte är 14 längre. ;) Det skulle vara fantastisk att få besöka New York, men jag skulle inte vilja bo där. Och idag tror jag att mer än en person förstår min humor. Hoppas jag! :)

'

JAG I ÅTTAN

 


They're broken up.

JOE JONAS & DEMI LOVATO

 

Dom blev tillsammans i april. Och gjorde slut i maj.

Nu är det kanske bara för att jag har haft tur, men jag tycker människor ibland gör förhållande svårare än vad de egentligen är. :)


Let's take a walk in the rain <3

Det regnar just nu. Och jag är lycklig.














Avslutningströjan :)

Idag fick vi äntligen våra avslutningströjor! Var lite tveksam, men dom blev ganska bra faktiskt. Gillar the hoodie mest, den är mysigast. :) Ska nog ha min t-shirt imorgon med avklippda jeans, men vi får se hur vädret blir. Får ta & kolla SMHI senare. x)

Slänger upp några bilder;



DET STÅR; "ALDRIG FÖRR HAR SÅ MÅNGA GJORT SÅ LITE PÅ SÅ LÅNG TID."
NI VET, EN OMVÄND VERSION AV WINSTON CHURCHILLS CITAT;
"ALDRIG FÖRR HAR SÅ MÅNGA HAFT SÅ FÅ ATT TACKA FÖR SÅ MYCKET." ;)



DET ÄR EN GRAVSTEN & LÄNGST UPP STÅR DET;
"REST IN PEACE" OCH UNDER ÄR ALLA VÅRA NAMN.



MJUKISBYXORNA :)



BAKSIDAN AV MJUKISBYXORNA. NÄSTAN ALLA VALDE ATT SKRIVA SITT NAMN,
MEN JAG KÄNDE ATT JAG HELLRE VILLE SKRIVA NÅGOT SOM BESKRIVER MIG.
SÅ PÅ MINA MJUKISBYXOR STÅR DET; "LIVE IN LOVE". :) TYCKER DET REPRESENTERAR
MIN LIVSSYN. ;)

There ya go! Enjoy...

Lyssnar just nu på;
Message From Your Heart - Kina Grannis

This is a message from your heart
Your most devoted body part
Taking blood and making art
This is a message from your heart
Pounding away into the dark
You could thank me for a start
This is a message from your heart



AMAZING NEWS!

Min underbara storasyster Malin kommer hem lagom till min avslutning! :D Ahhhhhhhhh, I'm so excited!! Plötsligt längtar jag 100 gånger mer till att sluta än vad jag gjorde innan. ;)


Ny musik sökes!


Jag känner att jag vill upptäcka lite ny musik. Har lyssnat igenom mina låtar och artister så många gånger nu, känner att jag vill ha en förändring. :) Jag hittade en ny låt idag som jag tyckte om idag.

"Is She Really Going Out With Him" - Joe Jackson
- Härlig låt, gillar refrängen!

Har någon musiktips? KOMMENTERA GÄRNA!

This makes me cry....


To my favorite teacher
told me never give up
To my fifth grade crush
Who I thought I really loved
Where are you now?

To my ex-best friends
Don't know how we grew apart
To my favorite band
Sing along in my car :)
To the face I see in my memory
Where are you now?

Where are you now?
Cause I'm thinking of you
You showed me how
How to live like I do
If it wasn't for you
I would never be who I am


I know we'll never see those days again
And things will never be that way again
But that's just how it goes
People change but I know
I won't forget you


To the ones who came
Who we're there from the start
To the love that left
And took a piece of my heart
To the few who'd swear
They'd never go anywhere
Where are you now?

Where are you now?
Cause I'm thinking of you
You showed me how
How to live like I do
If it wasn't for you
I would never be how I am


En av dom som stannade. Jag & Lottie, runt 6-8 år gamla.

Låt: Where Are You Now - Honor Society

Typiskt Madde.

Här är något som är typiskt mig. När det gäller att packa och förbereda gillar jag oftast att ha saker under kontroll och mitt motto är för det mesta: "Det är bättre att ha för lite med sig, än för lite." Det funkar inte alltid, speciellt när det gäller den galna reglen att man endast får ha 20 kg med sig när man flyger...

Anyways. Så min favoritperfym just nu heter "Sweet Rose" och är från H&M. I know. Classy. Det finns andra märkesperfymer som jag också gillar, men på grund av att jag inte känner för att lägga ut 300-400 kronor på en flaska med smaksatt(???? kanske fel ord...) vatten så kör jag på en billigare variant.

För att komma till poängen; jag har lite kvar i min nuvarande perfymflaska, men jag kände ändå pressen att köpa en till. Tänk om den tar slut på ett superviktigt tillfälle? Då är det väl bättre att ha en extra än att gå runt att stinka? För...you know...that stinks. HAHA! :D

För er som undrar; allt babblande är också ett exempel på att det är Madde som skriver. Peace!

Min avslutningsklänning :)

Jag kom på att jag hade glömt att berätta något  - min avslutningsklänning has arrived!
Jag är så glad över att ha en sak mindre att stressa om & jag var verkligen orolig över att hitta en fin klänning. Så glad att jag sprang på den här av en slump! Eller slump och slump, maybe it was ment to be...;)





LÄNGTAR VERKLIGEN EFTER AVSLUTNINGEN & SOMMARLOV!


Welcome To The 50's

Nu ska jag äntligen lägga upp 50-tals bilderna, som jag lovat så länge att göra nu. ;)





LOTTIE SOM ELISABETH



OTTILIA SOM INA



MADDE SOM SARA-LISA



VENDELA SOM EVA



MATSALEN SOM VI TJEJER DUKADE UPP



THE BOYS :)



JIM, HÅKAN & CHRILLE UNDER "FAR, JAG KAN INTE FÅ UPP MIN KOKOSNÖT"



JAG UNDER "EARTH ANGEL"



JAG & LOTTIE NÄR VI SKA KÖRA OM "JAILHOUSE ROCK"
HAPPY FACES! :)



TILLBAKA TILL 2000-TALET -- DENNIS, CHRILLE & MARTIN
TRIPP, TRAPP, TRULL :)



CHRILLE ÄR FUNDERSAM...



JAG & SIMON X)



ELIAS



JIM

There you go! Enjoy. :)

Workshop på Köpstaden

Hello my darlings.
Kom för en stund hem från workshopen på Köpstaden. Tyckte alla tjejer och killar gjorde ett jättebra jobb, det är inte alltid lätt att gå upp på scenen, speciellt om man inte är så gammal. :)
Dom körde bl.a; Hold The Line, Tusen & En Natt, I Was Made For Loving You, Take A Bow, Kom, Alla Flickor, m.f. Det var en sådan flashback när jag såg alla söta tjejer i matchande kläder som sjöng låtar och hade kommit på egna små danser. Adorable. Det var så jag och mina kompisar brukade göra när vi var 6-10 år gamla. Jag saknar det lite, faktiskt. Den naiva synen på världen.
Dom dansade även till "Beat It" & "Fame(I'm Gonna Live Forever". Mycket bra.

Jag tog en del kort, men jag lägger inte upp alla för jag vill inte att foton på tjejerna och killarna ska vara runt på internet. Så här kommer ett par bilder:



LOVISA(OTTILIAS LILLASYSTER) SJÖNG "I WAS MADE FOR LOVING YOU"



IDA, EN JÄTTEDUKTIG TJEJ SOM GÅR PÅ STAGE4YOU, SJÖNG "PROUD MARY"



MIN KÄRA POJKVÄN SOM JAG VAR DÄR FÖR ATT HEJA PÅ :)



FAME! I'M GONNA LIVE FOREVER...


Nu ska jag gå & hyra film och sedan möta upp Lottie. :)

God morgon!

Jag vaknade typ precis. Och upptäckte att det är superfint väder. :D Makes me happy! Jag tror faktiskt jag kör på mina nya shorts & mitt nya linne.
Planerna för idag är att gå ner till Köpstaden & kolla på Musik skolans workshop, som dom har satt ihop. Det är en hel den människor som jag känner där, inklusive min pojkvän och några av mina kompisar. So I'm excited. :)
Efter Köpstaden tror jag att jag åker hem till Lottie. Vi ska bara slappa & ha en Girls Night In. ;)

Hoppas ni alla har en härlig lördag!




MADDE HAR SVÅRT ATT VAKNA ;)



Fynd från stan

Hello everyone.
Jag var inne i stan en sväng efter skolan & jag tänkte att jag skulle ladda upp bilder på vad jag köpte. :)
Det var superfint väder och det var jättemycket människor som var ute. Och 99% av dom människorna was wearing sunglasses. I was one of them...:D



LINNE FRÅN NEW YORKER
SVARTA SHORTS FRÅN NEW YORKER



SHORTSEN ÄR FORTFARANDE FRÅN NEW YORKER ;)
T-SHIRT FRÅN NEW YORKER
(DET STÅR: "SUNNY DAY / WHAT A FEELING!! / TODAY IS MY DAY!")



SEVENTEEN
FRAMKALLADE FOTON
RAM


Snabbinlägg

Nu slänger jag på en kjol & solglasögon, och åker in till stan. :) Lägger upp bilder från 50-tals dagen när jag kommer hem.

Massor med kramar!
Madde.

I Get That A Lot

"I Get That A Lot" är ett nytt, amerikanskt TV-program som handlar om när kändisar klär ut sig och spenderar tid i "vanliga" miljöer. Om någon råkar känna igen dom, eller om någon säger "you really look like (name)", så får dom säga "I get that a lot". :D Det är riktigt kul & min drömprins(förutom Simon;) Nick Jonas var med i det senaste avsnittet. Två tummar upp och massor av beröm till Nick, som gjorde ett jättebra jobb! Ta en titt, it's hilarious!



Torssssdaaaaagggggggg.

Hey everyone.
Var i skolan idag, som vanligt. Big suprise. x) Började dagen med en slapp bildlektion och det följdes av en SO-lektion. Det var förhör på alla länder i Asien & jag tror det gick ganska bra. Efter det var det egentligen SET, men jag, Lottie, Dennis & Simon gick iväg för att träna på låtar till 50-tals talangjakten imorgon. :) Hahaaa, rektorns sekreterare har blivit så van att vi kommer dit och frågar om kan låsa upp, att hon gör det utan några problem nu. :) Och med ett leende. Låtarna vi ska framföra är Elvis Presleys, "Jailhouse Rock" & The Peinguins, "Earth Angel". I'm excited! Det kommer bli väldigt lyckat.
Vi stannade i musiksalen för att vi hade musik lektion efter, så det fanns ingen poäng med att gå tillbaka. Vi hade en lektion i hur man skriver låtar och det var så kul. Jag har skrivit riktiga låtar i drygt två år nu och jag är till 99% självlärd. Jag vet inte riktigt hur jag vet hur jag ska göra, jag vet det bara. Så det är intressant att höra Moa förklara och berätta om hur man gör, det är som att höra någon berätta om vad man gör fast i metaforer och korrekta musik uttryck. :) Jag skriver en låt med Lottie, Vendela & Ottilia och just nu ser det väldigt ljust ut. Tummen upp, tjejer! Det här fixar vi. :)
Lunch. Korv med potatismos. Äntligen mat som är god! Det är allt vi vill. Enkel mat som är god. Inte pizza-fisk.
Efter lunchen hade vi KS, men vi kom inte fram till något vettigt. Blah.
Jag gick till musiken en gång till för att träna med Lottie, Dennis & Simon. Ladda en sista gång, liksom. :) När vi var klara så gick vi bort till sporthallen, men apperently så var vår idrott inställd. SCORE! Vi kom hem 10 minuter tidigare med halv tre bussen & jag slapp plågas genom ännu ett konditions-pass.

Imorgon har vi vår rollspels-dag med 50-tals tema. Tjejerna ska ha klänning eller kjol & killarna ska köra på nerstoppade jeans och skjorta. Ska bli så kul!




GAMMAL PHOTOBOOTH BILD PÅ MIG



Talanger :)

Lite olika talanger, men fortfarande så härliga. Makes me happy! :D







Blää.



Jag är trött. Jag är hungrig. Jag orkar inte plugga.
Är trött på alla lärare som är jobbiga. Är trött på alla läxor. Är trött på skolan.
Urrkkk.

You said it!

Alla texter är från den amerikanska singer/songwriter tjejen Jordyn Shellhart.
She's amazing.


I've Been There Too

"I can tell by the look on your face
You're still in a melancholy place
There's nothing worse then losing someone you love
The memories are never enough

Iknow you feel like you'll never smile again
And life as you've known it has come to an end
Wish I didn't know what you're going through,
but I do
I've been there too"


Don't Have To Wish At All

"Middle of the night I hear you tap against my window
You and I look at the sky and talk about tomorrow
All our dreams and where we’ll be
Doesn’t matter as long as you’re here with me

Starlight, star bright
You’re the only star I see tonight
I don’t have to hope and pray that you’ll be mine
Cause I’m close enough to count the colors in your eyes
Oh, how you shine
I feel our hearts as they intertwine
You’re my reason, cause you’ve made me fall
And now I don’t have to wish at all"


Happy Right Now

"I want to have fun while we’re still young
Take my hand run wild with me
Chase the sun down, laugh our hearts out
We’ll shout we’re free
Don’t need to worry about happy ever after
It’s all about just being happy right now
Happy right now"


Heaven Knows

"Do you hear my prayers when I hit my knee?
Do the angels help you fly, or did they give you wings?
When you saw jesus, did he know your name?
Throw his arms around you like he was glad you came

Heaven knows the reasons why you had to go away
And heaven knows I never dreamed I’d have to face that day
And since we’re worlds apart
I’m left to wonder how you are
As you walk that higher road
I wish I knew what heaven knows"


Våren välkomnas varmt!

Jag vet att jag förmodligen är den sista människan på jorden som inte har postat sina "äntligen-är-det-vår"-bilder, mem bättre sent än aldrig! För, you, know, när man har en halvtimma på Träffpunkten så får man roa sig själv liksom. x) Här är resultatet:

















HAHA.

Hittade det här på en blogg. It's hilarious.

"On the first day, God created the dog and said:

‘Sit all day by the door of your house and bark at anyone who comes in 
or walks past. For this, I will give you a life span of twenty years.’

The dog said: ‘That’s a long time to be barking. How about only ten 
years and I’ll give you back the other ten?’

So God agreed.

On the second day, God created the monkey and said:

‘Entertain people, do tricks, and make them laugh. For this, I’ll give 
you a twenty-year life span.’

The monkey said: ‘Monkey tricks for twenty years? 
That’s a pretty long time to perform. How about I give you back ten like 
the Dog did?’

And God agreed.

On the third day, God created the cow and said:

‘You must go into the field with the farmer all day long and suffer 
under the sun, have calves and give milk to support the farmer’s 
family. For this, I will give you a life span of sixty years.’

The cow said: ‘That’s kind of a tough life you want me to live for 
sixty years. How about twenty and I’ll give back the other forty?’

And God agreed again.

On the fourth day, God created man and said:

‘Eat, sleep, play, marry and enjoy your life. For this, I’ll give you 
twenty years.’

But man said: ‘Only twenty years? Could you possibly give me my 
twenty,the forty the cow gave back, the ten the monkey gave back, and 
the ten the dog gave back; that makes eighty, okay?’

‘Okay,’ said God, ‘You asked for it.’

So that is why for our first twenty years we eat, sleep, play and enjoy 
ourselves. For the next forty years we slave in the sun to support our 
family. For the next ten years we do monkey tricks to entertain the 
grandchildren. And for the last ten years we sit on the front porch and 
bark at everyone.

Life has now been explained to you."


Tuesday

Hey everybody.
Kom hem från Ottilia för någon timme sedan, vi har fixat & trixat med klassvideon som förhoppningsvis blir klar innan vi slutar. x) Nu väntar jag på att maten ska bli klar, köttbullar och potatismos. Lyxmat.
Min dag började hemskt. Jag förvsov mig och missade den vanliga bussen. "Lugnt", tänkte jag. "Jag tar nästa." Enda problemet - nästa buss körde ifrån mig! Jag var 10 minuter tidig och den körde ifrån mig. KLT får passa sig, annars kommer jag bli irriterad istället för förlåtande över deras brister. När jag till slut kom fram till skolan var klockan 12:30. Nu tror ni att jag kommer skriva massor om hur skönt det bara var att ha två lektioner och att det var värsta slappdagen idag. Det tänker jag inte göra. För det var hemskt & jag ville bara komma fram till skolan för att få så mycket gjort som möjligt. We're running out of time, avslutningen är runt hörnet & jag har tusen grejer att göra. Därför tar jag all tid jag kan få.
Jag följde som sagt hem till Ottilia efter skolan och jag tog en buss hem runt 6. Ska plugga lite, ringa Simon och Lottie och sedan slappa. I like my life right now.



GAMMAL BILD PÅ MIG & OTTILIA SOM JAG FICK IDAG :)


Hav av läxor, gråtande killar & sömnproblem.

Heej bloggen.
Har inte uppdaterat idag för jag var över hos Simon. :) Det var underbart som vanligt. Vi mös, slappade & sov. No, just kidding! x) Vi åt också.
Kom typ precis hem & bussresan var rätt obekväm. Det satt en kille några säten bakom mig som grät. Poor guy! Jag blev väldigt förvånad, först och främst: En kille grät. Sedan blev jag förvånad att en kille grät offentligt. Hoppas han mår bättre...

Skoldagen var helt ok, men jag som trodde att vi inte skulle få fler läxor var dum. Såklart fick vi typ 3-4 nya läxor PLUS dom gamla läxorna/arbeten som fortfarande måste in. I'm drowning...

Just det! Jag fick knappt nån sömn igår, jag tror jag sov totalt 4-5 timmar. Jag var helt slut imorse, så jag har en ny regel. Ingen dator efter 22:00 på vardagar. Därför kommer det nog bli mindre inlägg på vardagarna, men eftersom det är för min hälsa, så vet jag att ni förstår. ;)

Aja, nu ska jag gå och plugga för så kul är jag. Buh-bye!





BILD AV MALIN MED MIN KAMERA PÅ EN NÄCKROS VID STRANDEN VID VÅR SOMMARSTUGA.


Jag kan inte sova.

Vad är lösningen? Avsnitten från alla reality shows på MTV's hemsida. Såklart. Och förhoppningsvis är det på något sätt sövande...eller liknande. Få se...blir det Teen Mom, Taking The Stage eller 16 & Pregnant? ;)

Lyssnar just nu på: Run - George Strait
- Tack till Lottie för tipset!


Jersey Shore

Jag har hört hur snacket går. Antlingen älskar man det eller så avskyr man det. Men jag vill ändå skaffa en egen uppfattning om det. Så idag smäller det. 20:50 - it's ON!


Pssssstttt...don't tell...

Jag vet. Jag vet att jag inte borde äta choklad. Men kom igen...det är ju fortfarande helg. :) Och dessutom tycker jag att jag förtjänar en liten treat eftersom skolan börjar imorgon. Så unna mig det här, samvetet.

Let's hope and pray for a good week, shall we?


Messy closet

Helloooooooo.
Sitter och suckar i min säng i ren besvikelse. Jag försöker nämligen organisera min garderob men jag kan ju inte säga att det går med success. Först tänkte jag organisera det så att i ena garderoben har jag vardagskläder och i andra fin-kläder, men det funkar inte för jag har inte tillräckligt mycket finkläder för att fylla en hel garderob. Och dessutom har jag för mycket vardagskläder för att få plats i en garderob. x) Ni förstår att detta är en perfekt blandning!

Jag vill shoppa. Eller vad är det jag säger, då blir det ju ännu mer kläder att sortera! :S Men ändå...tanken på nya kläder är alltid en härlig tanke. :) Fast jag har inte tid att åka in till stan. Tack vare Mr Schoolwork. Thanks a lot.

Vi hörs senare. Om jag inte begravs i högar av kläder...

9 månader ♥


Modeuppdatering på väg till Konsum

Go'kväll!
Tänkte att jag skulle ladda upp en modeuppdateringen a la "typisk bloggstil". :) So, here we go!

T-SHIRT FRÅN NEW YORKER, JEANS FROM H&M. MYCKET MÄRKESKLÄDER, SOM NI SER...

MIN TYPISKA "LEDIGA-DAG-OCH-JAG-STRUNTAR-I-ATT-SE-BRA-UT"- TRÖJA :)

MINA KÄRA CONVERSE SOM HAR HÄNGT MED SEN JAG VAR 13

OCH TILL SIST...EN KLASSISKT HÅRUPPSÄTTNING SOM PÅMINNER MYCKET OM AUDREY HEPBURNS ELEGANTA STIL.

 

Nu ska jag springa iväg till Konsum och fixa något gott åt mig och pappa. Ha en härlig lördags kväll!


17 questions

1. När fick du din första kyss?
- 15, med min nuvarande pojkvän. :)

2. Vilken kändis är du kär i?
- Oh, hjälp. Well, Nick Jonas har mitt hjärta, så jag måste väl säga honom!

3. Vilken mode trend bland killar förvirrar dig?
- Hmm...killar är väl ganska neutrala, men linnen tycker jag hör hemma på tjejer. ;)

4. Vilken är din favorit chick flick?
- A Cinderella Story. :) Har älskat den sedan jag var 12.

5. Vem skulle spela dig i en film version av ditt liv?
- Hm. Probably Taylor Swift om hon skulle vara villig att färga sitt hår rött.

6. Vilket är ditt drömjobb?
- Låtskrivare i Nashville, TN.

7. Om du fick byta plats med någon för en dag, vem skulle det vara?
- Taylor Swift. Utan tvekan.

8. Vem är du närmast med i din familj?
- Min syster. Hon är min bästa vän. :)

9. Vilken snabbmat kan du inte leva utan?
- Jag gillar verkligen kina mat, men jag skulle nog kunna leva utan det. Kanske McDonalds?

10. Vilken är din värsta ovana?
- Jag biter ganska konstant på naglarna. Och så har jag en ovana att alltid behöva röra fötterna.

11. Vilken är den senaste låten du lyssnade på?
- I'm Not That Girl - Wicked :) It's amazing...

12. Vad var det senaste du köpte?
- McFly's "Greatest Hits" skiva, anteckningsblock & Läkerol.

13. Vad drömde du om igår?
- Det här låter aptråkigt, men jag minns inte. x) Förmodligen något om flodhästar på Köpstaden, eller något annat flummigt...

14. Hur mycket pengar har du i din plånbok just nu?
- Runt 20 kronor, skulle jag gissa på.

15. Bästa boken du har läst?
- Allt av Nicholas Sparks.

16. Nämn 3 saker du inte kan leva utan:
Nu säger jag saker, och inte människor.
1). Min iPod
2). Mitt täcke
3). Min gitarr

17. När jag blir 17, hoppas jag:
- Att jag kämpar mig igenom gymnasiet med bra betyg, att jag har kvar mina vänner & fortfarande skriver låtar.

Kul med picnik

Jag har flummat runt med lite bilder på en redigerings-sida som heter www.picnik.com :)
Mina är verkligen amatöramatör för det är första gången jag gör det här, so bear with me.

MALIN & DANIEL

JAG & SIMON

JAG

SMULAN & JAG

 


Heldag med Simon :)

Helloooooooo.
Jag & Simon har varit hela dagen, så därför har det inte blivit många uppdateringar. Sorry 'bout that. ;)
Han kom runt 1 & vi åkte in till Hansa City vid 2. Gick till Media Markt och köpte skivor, Kiss till Simon & McFly till mig. :D Sedan gick vi vidare till City Gross och köpte varsitt anteckningsblock...vem bilden på blocken föreställde kan jag skona Simon från att avslöja...:) Jag fick även ett packet av ljus av honom, tack! :) <3 När vi var klara med vår shoppning, så gick vi bort till Burger King och åt där. Helt ok, men inget slår McDonalds chicken nuggets med Cheddar Cheese sås. :D Efter maten åkte vi hem till mig igen & mös med tända ljus. :)

Här kommer bilderna, enjoy oh so much! :)



EN GLAD SIMON NERE I HAMNEN



JAG HAR EN MYCKET MOGEN & VUXEN POJKVÄN :)



MADDE & SIMON



DET VAR EXTREMT DIMMIGT IDAG...STRANGE.



FUNNY FACES :)



IF YOU WANNA FIGHT, I'LL STAND RIGHT BESIDE YOU
THE DAY THAT YOU FALL, I'LL BE RIGHT BEHIND YOU
TO PICK UP THE PIECES
IF YOU DON'T BELIEVE ME, THEN JUST LOOK INTO MY EYES
'CAUSE THE HEART NEVER LIES



MYYYYSSSSS :D GILLAR DEN HÄR BILDEN!



NU ÄR DET JU DET HÄR IGEN OM ATT SIMON ÄR SÅ MOGEN...OCH SERIÖS. :D



VAD SKULLE VI GÖRA UTAN DET?



JAG & SIMON HAR BÖRJAT LEVA HÄLSOSAMT :)



MIN POJKVÄN - IRON MAN



MYS MED LJUS :)






VI AVSLUTAR MED EN BILD TAGEN AV MIN WEBCAM.
TYCKER DEN BESKRIVER OSS RÄTT BRA :D



Dra inte alla över en kam!

Jag är trött på människor som slipper konsekvenserna av vad dom gör, p.g.a av dumma ursäkter. Om Miley Cyrus ger en "lap dance" till en 45-årig man, så heter det "hon är en tonåring och alla tonåringar gör så, blablabla". Om Kissie sätter sig i en soffa inför 100 000 tittare och säga att hon ska starta slagsmål och hänger ut människor("Gud nej, man kan ju inte se fet ut i bloggen!"), så heter det "hon har ju en karaktär att leva upp till blablabla".

Vet ni vad?

Det spelar ingen roll!
Alla människor har ett ansvar för handlingarna man genomgår. Och dessutom, vad är det för snack? Jag är tonåring och jag ger inte lap dances. Är jag konstig för det? Jag lägger inte ut bilder på internet när jag står i BH och trosor. Är jag inte tonåring för det? Jag älskar att ha kul med mina kompisar, dansa och vara allmänt flummiga. Men jag behöver inte bli full för det. Jag tar inte bilder för att jag behöver bekräftelse som andra gör. Och gissa vad? Jag är tonåring.

Om jag skulle göra som Kissie och kräva slagsmål överallt - då skulle ingen prata med mig. Och vet ni varför? För det är taskigt och omoget. Alla skulle säga; "Skärp dig, Madde! Nu beter du dig inte som dig själv." Så min stora fråga är: Varför reagerar ingen när andra människor gör det? Gör det någon skillnad att dom står i rampljuset? Det innebär ju egentligen att dom har ännu mer ansvar. Det finns många människor som ser upp till dom, så många tjejer som har alla dom här kändisarna och bloggarna som idoler. När kommer idolerna inse det?

Jag spelar till en barnkör och jag märker att dom tjejerna ser upp till mig. Därför behandlar jag dom som jämnlika; jag pratar och skrattar med dom. Och jag beter mig bra. Jag lever mitt liv på det sättet jag tycker gör mig till en bra person. Om tjejerna ska ha någon att se upp till, då ska det vara en bra person, anser jag.

Sluta dra alla över en kam! Bara för att en tonåring beter sig illa, betyder inte det att alla gör det.

Jag har ansvar. Du har ansvar. Vi har ansvar.

Dags att inse det?

Förberedelser inför en härlig dag

Heej allihopa.
Sitter i mitt rum och blåser håret. Simon kommer hit vid 1-2 tiden & så blir det en runda in till Hansa City & sedan hem igen för att ta det lite lugnt, kanske se någon film. :)
Jag tror jag somnade runt 2 igår...var inte alls trött, men nu märker jag helt klart att jag skulle behövt dom där extra timmarna...

Tror jag tar med kameran in till stan, så det kanske blir uppdatering med bilder. :)



JAG & SIMON I VINTRAS


Ett trevligt möte :)

Jag stod nere på busshållplatsen och väntade på 103:an, då en amerikansk kvinna kom fram och frågade mig och mannen som stod vill busskuren om vi pratade engelska. Vi sa båda ja, och då frågade hon om vi kunde hjälpa henne med att hitta en buss till Borgholm till henne och hennes borg. Min buss-kurs granne tog upp en busstidstabell och jag skickade snabbt iväg ett sms till KLT. Vi fick till slut fram en buss till henne & när hon gick så började min busskurs-granne prata engelska! Jag blev lite förvånad, men jag började prata med honom. Det visade sig att han var från Kalifornien, USA och skulle till Kapellagården i Vickleby. Det var verkligen jättekul. :) Vi pratade lite om USA och jag berättade om att jag gärna vill bo i Nashville, TN när jag blir äldre. Då kom vi in på ämnet country musik och det visade sig att han också tyckte om det! Vi fortsatte prata om Sverige, världen, mat, skolan och allt annat mellan himmel och jord. Han kunde några ord på svenska som han stolt slängde in under vår konversation, men annars pratade han ren amerikanska, vilket var väldigt skönt för det var aldrig ett ögonblick då jag inte förstod vad han sa. Det var trevligt i allmänhet. :) It made my day.


The Heart Of Worship



I'll bring You more than a song
For a song in itself
Is not what You have required
You search much deeper within
Through the way things appear
You're looking into my heart

I'm coming back to the heart of worship
And it's all about You,
It's all about You, Jesus
I'm sorry, Lord, for the thing I've made it
When it's all about You,
It's all about You, Jesus

<3

I wanna be apart of something I don't know...

Kom precis hem från Simon, jag var över & vi pluggade matte i några timmar. Det gick faktiskt överraskande bra. :)
Nu sitter jag på mitt rum med en ananasglass. Ganska god, förutom att det är fruktkött i. Jaa, jag skämtar inte. Det är fruktkött i en glass. Är det någon annan än jag som reagerar på detta?

Nu ska jag slöa vid datorn och städa rummet lite. Tror jag. x)



SÅ HÄR SER INTE RIKTIGT MIN GLASS UT, MEN MAN FÅR VÄL DRÖMMA ;)

Sov så gott, hörni!
Madde.


Simon har en konkurrent

Så igår satt jag framför TVn och kollade på The Hills, när 118800-reklamen visades och det var exempel på vad man kunde messa dom och fråga om. Då fick jag en lysande idé.

Madde: Vem är jag kär i?

-----några minuters väntan-----

118800: Hej! Du är kär i Pontus. Den där hårdföre ynglingen som trots sitt kriminella förflutna har ett hjärta av guld. Det är något som du verkligen tycker är hett. Därför är det inte så konstigt att du är kär i honom. Att han också är fantastiskt stilig och snygg gör att du bara blir ännu mer förälskad. Mvh/118800

Okeej. Så jag gillar en stilig bad-boy med en kriminell bakgrund. Tack för uppdateringen.

NÅGOT ATT HA?


Bok & youtube.

Sååååååå.
Klockan är typ 11:31. Och är seg. Och kall. Måste komma ihåg att ta på mig en tröja.
Anyways.
Jag borde gå upp och fixa grejer nu, måste städa lite & plugga mycket. Men istället? Då sitter jag och läser en bok. Håll Huvudet Kallt av Meg Cabot. Om någon nu är intresserad nog för att vilja veta. :)

Jag var också inne på youtube förut. Det är seriöst en räddning om man har tråkigt. Hur som helst! Jag var inne på VenetianPrincess sida - hon gör kändisparodier. Tänka att jag skulle tipsa om hennes videor.




Hennes bästa parodier:

1. Miley Cyrus "7 Things" - "The 7 Things Guys Don't Have To Do"
http://www.youtube.com/watch?v=NTC4qkb8Ppk

2. Taylor Swifts "You Belong With Me - "Just A Zombie"
http://www.youtube.com/watch?v=G5bL5mZk8hk&feature=channel

3. Kei$as "Tik Tok" - "The Snooki Song"
http://www.youtube.com/watch?v=WrfUXuBaJ1E&feature=channel

4. Britney Spears "3" - "Speidi Free"
http://www.youtube.com/watch?v=4OG8faNTcwo&feature=channel


See ya later. :)


Kramar!

Jag skulle vilja ge kramar till...

 

  • Klt.se - utan er skulle mitt sociala liv falla samman.
  • Min säng - för att du alltid ser till att jag somnar skönt. Och för att du skyddar min kudde för alla världens onda saker när jag är i skolan. Tack!
  • Taylor Swift - för att du har en glitter gitarr. Och för att du är cool.
  • Lottie - utan dig skulle jag aldrig kunnat säga "my bff cracks me up". Och då hade mina presentationer på myspace blivit mycket mindre. Tack till dig! :)
  • Smulan - du håller mitt liv intressant & spännande. Trots alla rykten om ditt...eh, rykte.
  • Lasagne - du är en perfekt blandning av ost, köttfärs & pasta. Tack för att du finns.
  • Simon - för att du avslutar mina meningar när jag är för trött för att prata. Tack. Min hjärna hälsar tack för chansen att vila.
  • Meg Cabot - forävar in maj hartt. Du får mig att skratta. Kram!

Och till alla er andra som finns i mitt liv och gör mig till mig!
Kram!


GB glass test :)

Jag är...

...en HUNKY CHUNKY LOVER!
En överladdad livsnjutare som älskar Magnum!

Din blick förför. Dina viskande små kärleksord smälter som nyspunnet socker på heta läppar. Hela din person ångar av åtrå, men ibland blir det lite för mycket att det goda. Så här på våren är du nästan omöjlig att umgås med eftersom du hela tiden ska prata med sexig röst och gnida dig mot olika föremål. Du går helt enkelt till överdrift. Din ihärdiga stil kan faktiskt få folk att undra vad du håller på med. Det finns ju inte dem som känner sig helt bekväma med att få en tunga i örat första kvällen, även om du har svårt att acceptera det. Romantik är även ett viktigt inslag i ditt liv, men det betyder inte doftljus, rökelser och focerat ljus är rätt väg att gå. Ta det lite lugnt. Hitta gemensamma intressen. Föreslå att ni ska göra något kul tillsammans. Lyft blicken och se framåt. Är det här en person jag kan tänka mig att hänga med om ett år? Om en vecka? Imorgon? När du väl har hittat rätt är du fast för alltid.

HAHA! Wow. Till alla mina vänner: är det så här ni ser mig?! :D



NÅGOT JAG HAR UNDRAT ÖVER I HELA MITT LIV;
VARFÖR STÅR DET GLACE PÅ GLASS GUBBEN?
FÖRSÖKER GB VARA FYNDIGA?
NÅGON SOM HAR SVAR?

Gör testet på www.loveprofile.se

Dagens "ÅH NEJ!"

Jag ställde min tallrik med mat i sängen(VARFÖR?) och så råkade jag böja ner armbågen RAKT i det. Så dumt...

OBS! Det är inte spya, det är kycklingröra. Om någon undrar...x)


DARN IT.

Den går inte i Kalmar. :(


I want you, but I'm not giving in this time!

Good morning, darlings!
Sitter i min säng och äter lunch, kyckling-röra samtidigt som jag bombkommenterar Ottilias blogg. :) Jag misslyckas dock lite, eftersom jag redan har kommenterat det mesta. ;) Länk: http://www.ottawia.blogspot.com/

Jag fick en plötslig lust att gå in och kolla på gitarrer...jag brukar göra det rätt ofta, men nu har jag inte gjort det på ett tag. Min födelsedag är i juli och jag skulle verkligen vilja titta på en ny gitarr. Funderar seriöst på en 12-strängad - ljudet är FANTASTISKT. Har kollat på Ibanez hemsida(märket av gitarren jag har nu), men hittar inget that is catching my eye.

Taylor Guitars har superduperfina gitarrer, men jag vet inte om det finns något där. Dessutom är det ett amerikansk märke, så det är inte säkert att dom har en leverantör här i Sverige.

EN AV TAYLOR GUITARS TOLVSTRÄNGADE GITARRER

 

We'll see hur allting blir. Nu ska jag fortsätta kolla runt lite på internet, men vi hörs senare! // Madde.

Lyssnar just nu på:
Goodbye To You - Michelle Branch

Mys!

Nu ska jag titta på någon TV-serie på internet & krypa lååååångt ner under täcket. :) Är så trött...kommer antagligen inte ens orka kolla på hela. x) Men jag har ingen skola imorgon så min plan är att sova tills 1. Eller, ja...tills jag vaknar. :)

Vem har energin att göra saker just nu?


Kramar i massor! Hoppas alla har haft en trevlig dag + kväll! // Madde



SEE THINGS IN BLACK AND WHITE.


Skämtfoto :)

Go'kväll.
Idag var den segaste & kortaste dagen någonsin. Jag försov mig och missade första lektionen, så på förmiddagen hade jag bara Hemkunskapen och där lagade vi 3-rätters så vi struntade i att gå till matsalen. Stryck alltså lunchen. Vi hade inte heller matte p.g.a skämtfotot(se bilder) så den sista lektionen vi hade var NO.
Alltså, idag hade jag 2 lektioner. Som Dennis skulle säga: Sucess!

När jag kom hem slappade jag i nån timme och sedan gick jag iväg till kyrkan för konfa-trätt. Härligt att träffa alla konfirmander! Tror att det kan bli en kul sommar. :)

Träffen slutade runt 20:30 för oss ledare och då gick jag iväg till Konsum och köpte pizza och glass. Med händerna fulla av godsaker satte sig pappa och jag framför TVn och såg Antikrundan och Desperate Housewives. Ringde Simon. Han är underbar. :) Och nu sitter jag här, ska snart gå och lägga mig. Är extremt trött + har träningsvärk(dumma Arne!).

Här kommer iallafall bilderna från idag! Enjöööööy!

OBS! Alla bilder är Ottilias, eftersom jag var för lat för att ta några idag. Så all credit till henne!



JAG & OTTILIA UNDER SMINKNINGEN



JAG & OTTILIA :)



SEBBE VAR ALLA BARNENS HJÄLTE ;)



CHRILLE



KLASSENS COOLINGAR :)



I WILL NEVER FORGET YOU



Oooopsss...

...okej. Det var inte mitt fel. Jag var trött & mitt alarm ringde inte. Vet ni hur farlig den kombinationen är? Inte? Um, okej. Det resulterar iallafall med att man missar bussen.

Så just nu sitter jag och blåser mitt hår, ska snart gå & äta frukost. Until next time...




EN MORGONTRÖTT MADDE :)

CRAZY PEOPLE.

Okeej, så jag förstår alla skrikande tjejer. Jag är en av dom. Jag förstår alla gråtande tjejer. Jag förstår till och med dom som åker till andra länder för att se sina favoritband. Jag är även en av dom. Men något jag inte förstår är detta;

http://www.youtube.com/watch?v=Z6N8Z6HQZTU&feature=player_embedded


Uppenbarligen så är det nån tjej som bestämde sig för att lägga ut en vattenflaska som Justin Bieber drack en klunk ur på budgivning på internet. Det knäppaste är inte ens att någon faktiskt ville köpa den. Det knäppa är att den personen köpte den för 600 dollar! Det är runt 5000-6000 svenska kronor!! That's just plain stupid.

Våren välkomnas varmt!



Heeeeeeeeeeej.
Idag mår jag bra. Det har varit fint väder & jag har hunnit med väldigt många grejer idag. Tycker faktiskt att jag förtjänar en applåd! ;)

Detta har jag gjort idag:

+ Varit på styrelsemöte i kyrkan
+
Handlat lite mat på Konsum
+ Bokat en tandläkartid
+
Skrivit labbrapport
+
Pluggat matte
+
Planerat inför skämtfotot imorgon

PLUS varit i skolan, vilket jag tycker förtjänar en applåd var för sig. ;)

Vi hade ju besök av en man, Benny, som hade upplevt andra världskriget i Auschwitz, ett av dom största koncentrationslägerna som fanns. Han höll föredrag inför alla åttorna & niorna idag och det var verkligen gripande. Han var verkligen med om mycket, och det var så många gånger då han var nära på att dö men han gjorde inte det för att han var så beslutsam om att överleva det och kunna vittna om "helvetet", som han kallade koncentrationslägret.
Väldigt intressant att lyssna på & beundransvärt att han orkar att tala om det(han är dessutom 82!).

Jag känner att våren är på väg. Sommarlovet är så nära att jag nästan kan röra vid det. Är så spänd så jag nästan ryser. Så mycket roligt väntar! :)

Hoppas alla hade en fin måndag!


Busy, busy, busy!

Sista inlägget för idag, det är snart dags att sova. Imorgon blir det en spännande dag, vi får besök av en man som överlevde livet i ett koncentrationsläger under andra världskriget. Men det kommer nog bli mycket känslor i luften.

Vi går bara måndag & tisdag, och sedan har vi ledigt resten av veckan. Yay! :D Mitt schema är fortfarande fullproppat, dock.

Måndag: Skola, styrelsemöte i kyrkan
Tisdag
: Skola, konfa-träff i kyrkan
Onsdag
: Ledig, kanske träffa Simon
Torsdag: LEDIG
Fredag: Ledig, bio med gänget + myskväll med Simon

Lördag + Söndag = PLUGG

Det återstår att se om jag överlever. x) JUST KIDDING, veckan blir rolig!

Godnatt kramar!
Madde.

The Greatest Love Of All

I decided long ago, never to walk in anyone's shadows
If I fail, if I succeed
At least I'll live as I believe
No matter what they take away from me
They cant take away my dignity


Bilderna från Kultursoppan :)

Ledsen att jag har varit seg idag, men här kommer bilderna från Kultursoppan. ;) Enjoy!
OBS!
Alla bilder är tagna med min mobilkamera, so they're all pretty crappy. Hoppas det är ok, dock.

JAG & VENDELA PÅ BUSSEN

VENDELA & LOTTIE

TIME FLIES

VENDELA PÅ BUSSHÅLLPLATSEN

VENDELA I BILEN PÅ VÄG MOT SÖDRA MÖCKLEBY

MEEEEEEEEE :)

VI MÖTTES AV DEN HÄR LAPPEN

VENDELA & LOTTIE

JAG

LOTTIE

TILL LUNCH BLEV DET VEGANSK SOPPA

JAG ÄTER :) VENDELA TOG BILDEN

TILL EFTERRÄTT BLEV DET MOROTSKAKA

EN BILD PÅ VENDELA FÅR AVSLUTA DET HELA ;)

 


Vad gör Madde en lördagskväll?

 

  • Jag förbereder inför morgondagens spelning
  • Jag pratar med Lottie om kläder
  • Jag pratar med Ottilia om skämtfotot
  • Jag väntar på att Simon ska komma hem från sin spelning :)
  • Jag äter godis nappar
  • Jag lyssnar på Backstreet Boys
  • Jag tänker
Vem skulle inte vilja vara mig? :)

En ny förebild

Efter mitt 50-tals arbete i skolan har jag upptäckt en sak. Audrey Hepburn var en väldigt fantastisk kvinna. Hon var inte bara en skådespelerska, hon var så mycket mer. Hon var smart, vacker, omtänksam. Hon stödjde UNICEF under många år, sa så många bra saker & vann Oscars för sina preformances i filmer.

“For beautiful eyes, look for the good in others; for beautiful lips, speak only words of kindness; and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.”


“Your heart just breaks, that's all. But you can't judge, or point fingers. You just have to be lucky enough to find someone who appreciates you.”

“The best thing to hold onto in life is each other.”

“I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it.”

“If I get married, I want to be very married.”

“Success is like reaching an important birthday and finding you're exactly the same.”


Är det så svårt att le tillbaka?


Jag gillar...
när människor uppskattar det man gör & inte glömmer att berätta det för en.

Jag gillar inte...när man ger människor komplimanger eller är snälla mot dom - och dom inte bryr sig.

Sådeså.

Dags för att peppa!

18:10 är det ett nytt avsnitt av Teen Mom på MTV, dags att börja ta fram godsakerna! :)
Stor kram till er alla!

Om sanningen ska fram...

Det här är vad jag gör när jag har tråkigt;







Jag har inget liv. :)

KLT <3

Jag vet att vi inte alltid kommer överrens, speciellt när du inte ställer upp för mig och kommer. När det är värst så struntar du bara i mig och låter mig stå där med tårar och busspengar som inte kommer användas. Och jag vet, jag är inte perfekt heller. Jag har inte alltid kommit i tid för dig och då har du väntat men sen har du åkt - och då har jag blivit arg för du inte har väntat länge nog. But that's alright.

 

För utan klt.se skulle jag nog inte klara mig. :)

'Cause everytime you smile - I smile & everytime you shine - I shine for you!

Hi people.
Jag uppdaterade inte igår för att jag var hos världens bästa pojkvän. :) När jag skulle hem så hamnade jag till slut på 23:40 bussen & när jag kom hem var jag helt slut. Jag tyckte liksom inte det var värt att ge en kort uppdatering då, så det kommer nu.
Skoldagen var helt ok, hade min engelska redovisning och nu i efterhand kan jag tycka att det inte var the end of the world. Det var nog inte min bästa, men det var inte min värsta. Nu när jag tänker så har jag aldrig haft ett riktigt hemsk redovisning...
Hursomhelt, när jag var i skolan så kändes det hemskt, men det gick över. Vi hade engelska redovisningar tills klockan 1 & sedan fick börja smått med andra grejer, ett engelska quiz & ÖMSA utvärdering. Det var en fråga där vi skulle skriva vad våra mål skulle vara nästa år & det kändes tråkigt. Vi kommer inte vara här nästa år. Hur kommer det sig när man har hittat sin plats där, så måste man sluta?
Efter skolan följde jag med Simon hem. :) Det var roligt som vanligt. Vi lyssnade på musik, gick till Ö.B, körde moppe(eller rättare sagt, Simon körde & jag satt bakom, haha!), såg på Jim's Värld med hans bror, åt tacos & mös. :) Perfekt fredagskväll! När klockan började närma sig 23:00 så var båda så trötta, så vi somnade faktiskt i en kvart ungefär, tills jag vaknade av mitt alarm som sa att jag borde skynda mig till bussen. Men det var jättehärligt. :)

Idag ska jag upp till Lottie för att träna in låtar som hon, jag & Vendela ska köra imorgon på Kulturcaféet i Norra Möckleby. Om du har tid - kom dit! It'll be fun. :)

Vi hörs senare, have a great saturday!

Bilder från i fredags:

SIMON I SKOLAN IDAG . HAN VERKAR GILLA SVART & RÖTT :)

DEN HÄR BILDEN VAR INTE PLANERAD, OTTILIA VAR FAKTISKT SÅ HÄR FUNDERSAM.

MEN VEM ÄR INTE DET?

JAG & SIMON, TAKE ONE

JAG & SIMON, TAKE TWO

DET ÄR OMÖJLIGT ATT FÅ BILDER AV LOTTIE NUFÖRTIDEN. X)

SEBBE VAR GLAD :)

SEBBE & OTTILIA


Myskväll :)

Imorgon blir det en slapp dag. ÖMSA hela dagen & sedan myskväll med Simon. :D I can't wait.



Madde & Simon :)

Jag är lycklig!

"There is only one happiness in life, to love and be loved."
- George Sand



Hur ska jag förklara det? Mitt hjärta är lätt & jag har inga bekymmer! Ingenting vilar på mina axlar och jag har allt under kontroll. Jag har mycket att se fram emot samt mycket att vara tacksam för. Om jag tittar tillbaka för tre år sen, så tror jag aldrig att jag skulle kunna föreställa mig allt det här. Alla mina vänner, min familj, min pojkvän. MIG SJÄLV. Jag har förändrats så mycket och jag är så otroligt tacksam att jag har fått alla möjligheter som jag har fått. Det är tack vare allt det som har gjort mig till mig. Flummiga jag, liksom. :)
Jag älskar känslan av lycka. Om jag fick bestämma, så skulle jag vilja spara känslan på burk. Och så kan man ta fram det när man känner sig ledsen. Fast då skulle alla förstås missbruka det. Eller: missbruka och missbruka...man ska väl alltid försöka leva så man är lycklig, men samtidigt behöver vi dom dåliga perioderna för att kunna uppskatta dom bra perioderna.

För två år sedan sjöng jag med i Taylor Swifts textrad: I'm just a girl, trying to find a place in this world. Idag...idag har jag hittat min plats.

And it's right here.


Why does love always feel like a battlefield?

THIS GIRL IS AMAZING.


KÄNDE BARA FÖR ATT PÅPEKA DET.


NU HAR JAG GJORT DET. HEJDÅ.

 

 


Another day, another way(meningslöst rim i brist på rubrik)

Hello, the world.
Idag var det ÖMSA. Igen. No suprise there. 7:orna & 8:orna är envisa och vägrar släppa ifrån sig the darn computers, så det är svårt att få något jobb gjort ALLS. Jag menar, typ allas arbeten är ju på just datorn också. Oh well.
Vi fick the precious computers efter lunch & då gjorde jag klart mitt engelska arbete(ska redovisa imorgon) och lämnade in min roll. Har bara svenska arbetet kvar och det kan jag få gjort imorgon om inte nån av killarna tänker köra en 40 minuters lång presentation...;)
Efter skolan åkte jag och Simon upp till Kapellet och spelade för barnkören, dom små liven. :) Jag önskar jag var tio också. När det var klart så gick vi bort till Konsum och köpte mat, gick tillbaka och värmde den & sedan åt den. Höjpunkten var dock när vi gjorde armbanden på Tonår. :) Jättekul att göra - kanske inte lika kul att ha på sig, men oh well!
Nu sitter jag vid datorn igen och funderar varför jag är här. Om jag kommer på anledning, then I'll tell ya. BY THE WAY...jag läser ju "The Last Song", som en del av er kanske vet. Well, jag satt och läste den på bussen idag och jag kan säga: den tog en oväntat vändning! Jag gick nästan tårar i ögonen...ser verkligen fram emot att se filmen nästa helg!!

JAG & SIMON IDAG I SKOLAN.
HAN VAR EXTREMT TRÖTT, SÅ HAN LÅNADE MITT KNÄ SOM SÄNG. :)




PÅ RASTEN TEJPADES KEVIN'S FÖTTER IHOP AV REN IMPULS AV KILLARNA.
RESULTATET? WELL, HAN HADE JU VISSA SVÅRIGHETER MED ATT GÅ...


Say goodniiiiiiight, a-a-a-and goodbyeeeeee!

Time to get out of here.
Men jag har ju varit shyst idag. 4 inlägg. Oh, hjälp! I have no lifeeeee. Oh well. :D

Imorgon blir det ÖMSA-PÖMSA. Och barnkör + Tonår. Och sedan blir det en helg full av roligheter! Jag längtar.

Alright, goodnight darlings! I adore you.






PS! Jag hörde Miley Cyrus nya låt idag.
PS2! Jag tyckte inte om den.


Vem gjorde det bäst?

Så jag fick ett ryck förut och bestämde mig för att försöka efterlikna Taylor Swifts superfina omslag till skivan "Fearless". Nu låter jag er läsare bestämma, who kicks the most butt? Madde eller Taylor?


ELLER...




Personligen tycker jag inte att det är något snack om saken. Jag är ju den klara vinnaren. :)

GIVE ME THIS NOW.

Det finns inte ord som beskriver hur gärna jag vill ha sommarlov just nu.


Dagens citat

Okeej, så eftersom Ottilia har sin "dagens kommentar", så ska jag börja med en ny grej här på bloggen vilket är...*drumroll*...DAGENS CITAT! :D Det finns en hög respekterad jury som väljer ut bidragen, består av mig själv. Det är nog allt ni behöver veta. Så...dagens citat är:

 

VÅR KLASS ÄR BEVISET


ÖMSA, BÖMSA, LÖMSA...vad rimmar mer?!

Så det är fortfarande ÖMSA. :) Vet dock inte om jag fick gjort så mycket jag ville få gjort. På morgonen hade vi nationellt prov i NO, skojskoj. Men jag tror faktiskt det gick OK. Jag tog med mig blåbärsmuffins, drick-yogurt och "The Last Song" av Nicholas Sparks - man jag ju lätt säga att jag var oändligt mycket mer intresserad av boken än provet. :D But that's alright.

Nationella höll på ända tills 11 och sedan var det dags för lunch: dillig kyckling. :S Översättning = kycklingbitar dränkt i dillsås. Urghhh.

Efter lunchen gick jag, Simon, Lottie, Dennis & Vendela bort till musik salen för att träna inför Talangjakten vi ska ha på vår rollspelsdag om 50-talet. I'm excited, jag tror det kommer bli riktigt bra! :) Ska dock inte skriva vad det är för låtar, vi låter det bli en överraskning.

Sista lektionen satt jag med svenskan och försökte få klart min roll. Har fortfarande en bit kvar på det, men det formar sig. Året är nämligen 1959 och jag heter Sara-Lisa(efter min farmor) och jag är 16 år. Jag bor i Mörbylånga och mina största intressen är att umgås med mina tre bästa vänner Eva, Elisabeth & Ina(Vendela, Lottie och Ottilia). Jag gillar också att skriva och läsa. Jag har stora drömmar för min framtid. Btw, det där är INTE hela min roll, det var bara en kort sammanfattning för bloggen. :) Jag har dessutom skrivit en dikt som jag ska säga att min roll har skrivit(över-ambitös? Haha!). Kan lägga in den här också. :)

Ska snart börja plugga, see ya later!


Detta Ljuva 50-tal
Av: Sara-Lisa(Madde)

Elvis Presley, utsvängda jeans och blommiga mönster
Stora klänningar, Korea kriget och vita fönster
Mycket kan hända på endast tio år
Vi kan få tid att läka andra världskrigets kvarstående sår
John F. Kennedy träder in i politikens värld
och Marilyn Monroe påbörjar sin Hollywood färd
Våra ögon öppnades för den fyrkantiga lådan, så full av information
Och plötsligt blev vårt vardagsrum som en fullpackad tågstation
Det finns så många möjligheter, det är tillåtet att man chansar
Det finns glädje i luften och människor går ut och dansar
Det är en värld där vi kvinnor kan ha den stora drömmen
Vi behöver inte längre följa strömmen
Och jag inser nu, när jag sitter i skolans tredje sal
Vad jag älskar, detta ljuva 50-tal!

Boys will be boys. x) Jag & Simon, mars 2010



Simply the best

MINA FEM FAVORITLÅTAR JUST NU


1). There Goes My Life - Kenny Chesney

2). It's Gonna Be Love - Mandy Moore

3). Sympathy - The Goo Goo Dolls

4). I'll Be - Edwin McCain

5). When The Stars Go Blue - Tyler Hilton & Bethany Joy Lenz


imissthis <3



Slut på fantasi.

Hey.
För att vara ärlig, så har jag inget att skriva. x)
Eller...

Jag är trött.
Det är nationellt prov i NO imorgon, skoj.
Jag måste plugga matte.
Jag måste plugga svenska.
Jag måste plugga engelska.
Jag är trött.

Nu måste jag gå, vi hörs senare när jag har funderat ut något intelligent att säga.


JAG PÅ HEMKUNSKAPEN


Nighty-night

Okaay, så nu ska jag nog stänga av datorn. Måste peppa inför min audition imorgon, träna några matte-tal & kanske se ett avsnitt av Gilmore Girls. Om tiden tillåter. :)

Vi hörs
imorgon, all of you beautiful people out there.

 


Bröllopsinbjudan!

Just det, gissa vad som damp ner i brevlådan idag!

BRÖLLOPSINBJUDAN(LÄGG MÄRKE TILL DEN SKOTTSKA BANDET!)



I LOVE YOU, GUYS!

Jag är excited! :D



Kändis-Madde :)

Good evening, ladies & gentlemen.
Jag tänkte blogga direkt när jag kom hem, men sen råkade jag somna. Ooopss. Not my fault. John Blund tyckte inte jag hade förtjänat en god natts sömn utan lät mig försova mig. Jag vaknade av att Simon ringde mig 07:05. Min buss går vid 07:30. Men jag klarade det. På något knäppt sätt. Eh...ja.

Anyways, när jag väl kom till skolan märkte jag något roligt. I was everywhere. Dom hade satt upp postrar på 50-tals bilderna jag, Lottie, Ottilia & Frida tog. :) Dessutom är det postrar om ett Kulturcafé där jag, Lottie & Vendela ska spela nu på söndag.

Dagen var rätt soft, för vi har ÖMSA. ÖMSA funkar så att alla vanliga lektioner är inställda & istället får man jobba självständigt med det man behöver öva på. Vilket är mycket just nu! Ska försöka få mer gjort imorgon.

Oh well, här kommer iallafall dagens bilder. Enjoy!

KULTUR-CAFÉETS POSTER



CLOSE UP: "MADDE, VENDELA & LOTTIE SPELAR AKUSTISK MUSIK"



50-TALS POSTERN



FRÅN VÄNSTER: OTTILIA, LOTTIE, MADDE & FRIDA


Oh man...

If I ever get anywhere near as cool as you - I will throw myself a party.


Sunday funday

Hello.
Sitter i sängen och kelar med Smulan. Ska snart äta lite och sedan blir det antagligen att fixa lite inför morgondagen, gympapåse & kläder. Dessutom ska jag plugga mer matte och försöka göra mer på 50-tals arbetet. Antagligen läsa lite i The Last Song...kanske öva lite på låtarna. Och kanskekanskekanske städa mitt rum.
MEN FÖRST...

Taking The Stage. :)

Peace out!

OM SCHOOL OF CREATIVE AND PREFORMING ARTS FANNS HÄR...
...SKULLE JAG FÖRSÖKA KOMMA DIT IN A HEARTBEAT.



Träning, träning, träning.

Tränar på min audition till Musiktillägget och det är en del som behöver finslipas. ;) I hope I nail it.


Bilder från Elias filmkväll

Good morning, darlings! :)
Tänkte att jag skulle ladda upp lite bilder från Elias filmkväll igår. Han fyllde 16, så det var en kväll full av Johan Glans, skräckfilm, tårta, presenter & pingis.
ENJOY.

THE BIRTHDAY BOY



KILLARNA VILLE VARA UNIKA OCH GE HONOM OLIKA SAKER...ALLTSÅ, GODIS.



OTTILIA




TV-SPEL



ELIAS TOG DEN HÄR BILDEN PÅ MIG...EFTER KALLADE HAN SIG SJÄLV PROFESSIONELL FOTOGRAF.



LOTTIE




WEIRDO #1



WEIRDO #2



WEIRDO #3



WEIRDO #4



WEIRDO #5



WEIRDO #6



FILM TAJM!



JAG, OTTILIA & SEBBE



DOM ANDRA TYCKTE MIN TALLRIK SÅG GRISIG UT...STRUNTPRAT.



NU TROR NI ATT JAG KOMMER SÄGA NÅGOT OM ATT DEN HÄR FILMEN ÄR SUPERDUPERBRA.
OCH ATT NI BARA MÅÅÅÅÅÅSTE SE DEN.
DET TÄNKER JAG INTE GÖRA.
FÖR DEN VAR HEMSK.



"I'M BOND. JAMES BOND."



ÖLANDSBRON. CREDIT TILL SEBBE SOM TOG BILDEN.

Så mina kära vänner, det var nog allt. Men det var en riktigt rolig kväll! :) Uppdaterar nog senare idag, until then...
...don't do anything too stupid.


Filmkväll hos Elias

Snart ska jag äta fiskgratäng & efter det hinna med bussen bort till Elias. Time for movie-night, baby! :)
Ha en härlig lördagskväll!

THIS IS ME TODAY :)

TÄNKTE FÖRST SATSA PÅ EN KLÄNNING, BUT LET'S PLAY IT SAFE THIS TIME.


Only for dorks.

THE REAL DEAl

 


Dagens HAHA :)

Så jag gick iväg till Konsum för att köpa strumpbyxor och gissa vad jag möttes av?




Uppenbarligen tyckte inte Smulan att hennes sovhörna med filt var skönt nog, så hon satsade på bilen. :=)


The soul you'll never see again, won't be showing scars! ;)

OMG.
Demi Lovato har verkligen växt upp och hittat sin genre. Jag har hört hennes tidigare låtar, och visst är dom bra, med dom nya låtarna är ännu bättre!

Lyssna på:

- Everytime You Lie(http://www.youtube.com/watch?v=q6-g8LhKWmU)
- Catch Me(http://www.youtube.com/watch?v=SFEHOKdtdqo&feature=related)
- Solo(http://www.youtube.com/watch?v=vPT_n57WWr4)

GOOD JOB, DEMI!


RSS 2.0